Imprimeix
PDF
nov.
18

Dia Internacional contra la violència vers les dones

GREC va participar en l'acte de commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones  de Sarrià de Ter amb la coorganització d'un cinefòrum. A través de la projecció de la pel·lícula Te doy mis ojos, unes 25 persones van treballar la comunicació en la prevenció o esclat de la violència a la dona.

Quatre pinzellades sobre el debat

Es va començar el debat preguntant al públic què els havia semblat, com veien la relació entre els diferents personatges, si es comunicaven bé entre ells, etc. Les primeres respostes varen ser:

-ella és tonta.
-ella està enamorada
-no ho veu com és ell
-la mare déu ni do, és d'aquell temps, no vol saber res
-l'home no sap perquè vol les coses
-ella vol i dol
-ell la manipula
-ella té por i l'estima a la vegada
-sempre penses que ell canviarà
-ell també té por d'estar sola amb ella
-ella està anul•lada com a persona, no és ningú
-ella necessita reconstruir la seva vida
-a la mare l'hi devia passar el mateix

Amb aquestes idees vàrem anar veient com funcionava -o no- la comunicació entre els diferents personatges; com el diàleg en la parella protagonista no era possible perquè partia d’idees preconcebudes sobre quin paper ha de fer cadascú en la parella: llavors no es comunicaven; les paraules d'un no feien ressò en l'altre. Vàrem analitzar quines diferencies hi havia en la comunicació i en la relació de les dues parelles i com una parella està construïda a partir de la igualtat i l'altra a partir del poder que exerceix l'home sobre la dona. També vàrem parlar del patriarcat, de com aquestes situacions es donen entre nosaltres i en diferents sectors socials, culturals i econòmics, i com els estereotips de com ha de ser una dona o un home es transmeten entre generacions i, a vegades, també a l'escola.



Comparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP