Imprimeix
PDF
des.
12

La feina de GREC als centres penitenciaris

Crònica dels formadors dels centres penitenciaris de Girona i Can Brians.

Mira el vídeo

preso

CENTRE PENITENCIAR DE GIRONA - Zeta Figa

Les dones que viuen a la presó de Pont Major compten amb un recurs: un taller per donar resposta a les seves necessitats i inquietuds. En base al diàleg i la bona comunicació, vàrem començar per establir una sèrie de normes per poder-nos entendre bé entre totes. Les normes -proposades per elles- varen quedar escrites i signades per totes, com un contracte per a un grup de persones que entren en relació. Aquestes normes són presents en cada sessió-trobada i es respecten.

En primer lloc, hem treballat  una forma de presentar-nos als altres, en la que una de les dones parlava sobre l'altre i, després de la presentació, totes podíem preguntar-li el que volíem saber, i la persona presentada responia o simplement deia que no volia contestar. Un altre dia varen dibuixar-se elles i les persones que estimen, i entre totes vàrem veure els dibuixos i varem expressar què ens semblava: tots eren molt diferents hi va haver moltes preguntes i molt interès sobre  el que havien dibuixat i per què ho havien fet d'una manera determinada.

Hem treballat també sobre la ràbia, que és una emoció que tots tenim i poques vegades reconeixem; hem fet un treball conjunt per saber què és, com és, quan i com es manifesta i -sobretot- què fer quan ens envaeix. Cadascuna de les dones ha expressat què fa amb la ràbia i entre totes hem analitzat quines sortides són bones i quines no ho són. També hem treballat sobre les seves qualitats, a través d'una dinàmica en què cada dona és reina i les altres s'hi dirigien per explicar les qualitats que té.

A les pròximes sessions treballarem el tema de l'amor, l'amor romàntic i l'amor real... i crec que podrem aportar molt al debat, ja que és un tema que a totes els preocupa.

En cada sessió de treball les dones escriuen a la seva llibreta particular i confidencial el que pensen, el que els ha semblat la sessió i quines coses volen tractar. Totes coincideixen en què les sessions es fan curtes i els són molt profitoses.

CENTRE PENITENCIARI DE CAN BRIANS - Javier Gallego

Com cada any, continuem treballant amb el centre penitenciari de Can Brians i aquest any ho fem amb dos tallers de creixement personal. S'han incorporat al segon taller 13 dones que conformen un grup de treball per tractar la toxicomania i altres aspectes de la personalitat.

Hem començat amb activitats musicoterapèutiques, d'expressió corporal, de relació, meditació... i ja estem preparant les pròximes sessions.Comparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP