Imprimeix
PDF
abr.
27

Participació al I Congrés Internacional Edificar la Pau al segle XXI

GREC ha participat aquesta setmana al I Congrés internacional 'Edificar la Pau al segle XXI' de Barcelona, on s'ha posat de manifest la necessitat de repensar la democràcia per fer front al "repte de la convivència". La nostra entitat se suma al Manifest de Barcelona per la pau.

Durant la lectura de les conclusions de la trobada celebrada a la Universitat de Barcelona (UB), el president de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU, Jordi Cussó, ha recordat que les institucions i agents democràtics "no són intocables" i han de respondre al poble a través de la transparència, la competència i la rendició de comptes.

Pensar la democràcia en clau de pau possibilitarà la igualtat entre els ciutadans i la realització de tots els individus, ha dit Cussó, que ha cridat a fer una aliança entre el sector polític, econòmic i ciutadà.

El respecte a les identitats "és fonamental per a la construcció de la pau", per aquesta raó els experts han reivindicat el concepte d'identitat permeable que creix a través de la relació amb els altres i que és un bé cultural.

Cohesionar la societat eliminant les diferències estructurals en tots els àmbits, apostar per la mediació com via de pacificació i desarmar la història evitant demonitzar els fets passats per progressar han estat altres de les conclusions del congrés.

Cussó ha incidit en la necessitat de lliurar als mitjans de comunicació les claus d'interpretació dels fets llunyans i difícils d'entendre per a desespectacularitzar els conflictes i buscar allò que ens uneix i no el que ens separa ja que són "la finestra al món".

A l'acte de clausura del congrés s'ha presentat el manifest de 'Barcelona per la Pau', fruit del treball abans i durant la trobada, que fa una crida a governants, institucions i societat a treballar diàriament per la pau per a un futur millor.

En 2014 serà la capital colombiana, Bogotà, la que acollirà la II edició del congrés i el rector de la universitat de la Salle de la ciutat, Carlos Gabriel Gómez, ha expressat el seu anhel que la trobada els trobi "prop de la pau i al final de la negociació".

 

FontComparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP