LA VOSTRA

XARXAVoleu publicar a la Mediatk?
TRENCA'T

EL CAP
NOTÍCIES
RECURSOSBiblioteca virtual
Jocs
Altres materials
Imprimeix
PDF
juny
07

Contra el bullying, parla’n!

El seu nom és modern i està en anglès. Però la violència a les escoles és un fet que coneixem des de fa molts anys i que succeeix a qualsevol lloc del món. Des d’aquí, et donem les claus per detectar possibles casos de bullying i combatre’ls pacíficament amb totes les de guanyar!
L’ús de la violència a les escoles és un fet conegut des de fa molt de temps, tot i que hagi estat recentment que se l’hagi batejat com a assetjament escolar o bullying.

Sol succeir en tots els àmbits de la societat, sigui quina sigui la classe social, i es mostra com a joc desagradable o broma pesada a ulls de molts quan, en realitat, per a la víctima és un clar fet de violència.

Aprendre a detectar el bullying

El fet més característic és quan un individu o un grup se’n riu d’un altre. La víctima se sent trista, té por i no sol explicar quina situació està vivint per si de cas es donen represàlies o es tornen a repetir els episodis de violència. La resta, els que ho veuen, o bé fan costat a l’instigador (sembla una broma, fa gràcia) o bé opten per no dir res, no fos cas que els toqués també patir aquesta mena de situacions.

És així com el maltractament a les aules es nodreix del silenci general, des del de la víctima al de l’instigador, com de la gent que ho veu i no fa res.

No callis, actua!

Si veus una situació de maltractament a classe o a l’escola, no et quedis parat. Actua! Explica la situació a qui puguis: mestre, amics, tutor... Només així es podran posar en marxa els mecanismes per aturar-lo.

 

Assessorament i informació en línia de la Generalitat de CatalunyaComparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP

Comentaris  

 
#1 montse 10-06-2011 15:07
Si a l'aula hi ha un bon clima i el grup d'alumnes està cohesionat i la diversitat es veu com quelcom positiu i enriquidor, la violència disminueix il'assetjament pràctcament desapareix.
S'ha de treballar molt el clima d'aula i les relacions entre les criatures.
Citar