LA VOSTRA

XARXAVoleu publicar a la Mediatk?
TRENCA'T

EL CAP
NOTÍCIES
RECURSOSBiblioteca virtual
Jocs
Altres materials
Imprimeix
PDF
gen.
30

Sorteig del llibre "Tres quarts de 7"

portada tres quarts de 7Els llibres són els nostres aliats. Són com finestres per al nostre pensament. Per això, creiem que és un plaer poder sortejar el segon llibre de l'Antoni Argent, professor de secundària i economista.

Com participar?
-Només has de deixar un comentari en aquest post més avall a "Comentar" explicant una tècnica de resolució de conflictes que utilitzis a la teva vida diària.
No t'oblidis de posar el teu correu electrònic.

El sorteig es tancarà el dimecres 15 de febrer a mitjanit

"TRES QUARTS DE 7" recull les converses entre dos professors de secundària sobre la situació econòmica i educativa. Un text divertit, crític i SOLIDARI: els beneficis derivats de la seva venda es destinen a l’associació REIR (Granollers), els quals treballen amb joves en risc d’exclusió social, i l’ONG SOS3 (Barcelona) que realitza projectes educatius al Nepal (Pokhara). El dibuixant Andreu Faro hi col·labora amb els seus acudits gràfics.

Més informació: AEF TB CLASS, associació educativa presidida per Antoni Argent que intenta, entre d'altres coses, ajudar a pares i mares en temes educatius.Comparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP

Comentaris  

 
#10 RAMON ROVIRA 23-03-2012 17:06
Escoltar i deixar parlar, tenim dues orelles i fem servir més la Boca que només en tenim una, posar-se al paper del altre i ser comprensiu, un sis-plau, gracies, molt amable no et posa trist un sol crit ho pot fer. Estimar viure la vida deixa'n que els altres la visquin també. Com diuen els de Costa Rica " PURA VIDA"
Citar
 
 
#9 Rosa Barceló 15-02-2012 21:50
A part de la mediació, quan es produeix algun conflicte entre un alumne/a i jo,li demano que escriga amb mi, en un full el dialec que hem tingut, per que ell/a tinga consciencia del que ha dit, i els dos decidim con sol.lucionar-lo.
Citar
 
 
#8 doors 13-02-2012 09:34
Per resoldre una situació de conflicte, procuro controlar els nervis per influir -en la mesura del possible- en l'altre i en mi: parlar més lent i mesurant les paraules que utilitzaré, enlentir els moviments corporals i gesticulars. El següent pas és posar-me a la pell de l'altre per poder entendre les dues postures/opinions que han generat el conflicte.
Citar
 
 
#7 Txell 12-02-2012 15:52
Hola,

Una de les tècniques que necessito per resoldre conflictes és primer de tot, la calma, és a dir, que les persones afectades en un conflicte, estiguin tranquiles i calmades a travès de les meves explicacions i també els acosumo portar en una classe a part de la resta de companys, perquè el següent pas, serà expressar-se ells de manera més personal i directa amb mi.

I moltes gràcies per la vostra iniciativa del sorteig del llibre de l'antoni Argent.
Citar
 
 
#6 angeles 10-02-2012 11:52
Ante un conclicto entre varias partes lo más importante es escucharlas a todas ya q cada uno puede dar una versión diferente del problema.
Muchas veces es solo un malentendido de algo que se dijo y cada una de las partes lo entendió de forma diferente.
En ese caso solo hay que analizar ese punto y ver que quiere la parte que lo propuso. Si quiere X hay que decirselo claramente a la parte que entendió Y.
Muchas veces sabemos lo que necesitamos pero a la hora de pedirselo a otra persona no somos capaces de expresarnos con claridad y evidentemene el destinatario no va a entender lo que le pedimos.
El mensaje que transmitimos a los demás ha de ser claro y sencillo para evitar errores.
En estas situaciones se necesita a alguien para que les haga ver lo que realmente sucedió.
Citar
 
 
#5 Joan Carles Basi 06-02-2012 10:30
Intentar reflexionar si aquest conflicte es tracta realment de un "problema" o es nomès "una situació", i a partir d'aquí enfocar una estratègia orientada amb aquesta realitat, valorant si la nostra resposta al conflicte, ha de ser urgent, o prioritària.
Citar
 
 
#4 Belen 03-02-2012 17:24
Cuando tengo un conflicto lo primero que hago es analizarlo y a continuación simplificarlo, como haciamos en la asignatura Matemáticas al solucionar las ecuaciones, reducirlas hasta que encuentras una solución.
Por ejemplo si voy a ver una pelicula al cine, y mi acompañante quiere ver alguna dstinta a la que yo he seleccionado, escucho sus argumentos, expongo los míos, encuentro los puntos en comun y decidimos conjuntamente en base a estos.

Gracias por darme la opción a publicar mi comentario!
Saludos!
Citar
 
 
#3 Citlali Gpe. Colín O 02-02-2012 09:44
Mi técnica de resolución de conflictos consiste en una dinámica. Se coloca una cuerda suiza sobre el piso formando un circulo, se les pide a las personas que se coloquen dentro de ella. Después que salgan del circulo. Nuevamente se les vuelve a pedir que se coloquen todos dentro del circulo, pero esta vez el circulo ha reducido su tamaño. Conforme progresa el ejercicio, el circulo hecho con la cuerda va reduciendo más y más su tamaño hasta quedar con el espaco suficiente para albergar a 6 personas máximo, pero la consigna es que todos los participantes deben de quedar dentro del circulo sin exepción. Así que entre todos han de buscar estrategias para lograr resolver este conflicto y alcanzar el objetivo sin pelearse o hacerse daño.
Esta dinámica propisia, no solo la resolución pacífica de un conflicto, si no también la cooperación, el trabajo en equipo, la creatividad, el autocuidado y el cuidado de los otros, la inclusión etc.
Citar
 
 
#2 Maria ARxer Fàbreg 01-02-2012 16:45
El que utilitzo amb la meva filla és el següent:

Ens assentem davant per davant, per estar més o menys a la mateixa alçada i cadascuna expressa el què pensa de la situació conflictiva de manera general i acotant què fa una i què fa l'altre, després cada una fa una proposta per "millorar" la pròpia postura i decidim en comú una possible solució.
Tot ho posem per escrit en una llibreta que només té aquesta funció.
algunes de les particularitats són: parlar en un bon to i respectar el torn de l'altre.
Citar
 
 
#1 Cati Rivera 01-02-2012 11:27
La meva tècnica de resolució de conflictes: faig que les persones implicades hagin de defensar a l'aula la postura contrària (exercici d'argumentació amb nota). Els dic que no cal que canviïn de pensament, només que ara han de practicar l'argumentació però amb la idea contrària, defensant la postura de l'altre, i que si no se'ls acut cap idea intentin esbrinar què en diria "l'enemic", la persona amb la qual estan discutint.

Amb aquesta estratègia vull aconseguir:
1- Que siguin capaços d'argumentar, que és una eina indispensable a la vida quotidina. Argumentar és raonar.
2- Que es posin al lloc de l'altre, això ens ajuda a entendre els punts de vista diferents.
3- Que siguin creatius. Si no són capaços de trobar idees pròpies a favor d'un pensament diferent dels seus, almenys que facin servir la imaginació intentant trobar què diria l'altra persona.

He arribat a aconseguir que s'oblidin del seu punt de vista i defensin el contrari.
Citar