Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 08/03/12


GREC

Butlletí electrònic

08/03/2012


Píndola resolutiva 5: Problemes o reptes? Ser creatiu està de moda!

 

On en Joan hi veu un problema, la Maria hi veu una oportunitat. El que per a en Joan és un conflicte, per a la Maria és un repte. Al cap i a la fi... viuen el mateix, però s'ho prenen diferent: tot és qüestió de perspectiva, de veure el got mig buit o mig ple.

Ser optimistes, creatius, prendre'ns les coses bé no a tots ens "ve de sèrie" i ho hem de treballar. Com?

  • Quedem-nos amb la part bona de les coses, no amb les dolentes.
  • No busquis la perfecció... perquè no existeix! Assumeix les coses com vinguin.
  • Davant d'un problema, no t'encallis i pensa noves vies, solucions, perspectives, possibilitats. Mira endavant.
  • Partint de la base que la perfecció no existeix... no tinguis por dels errors ni de prendre riscos. Són una manera d'aprendre. Dóna pas al joc, a la curiositat, a l'experimentació... "Com ho farem per resoldre-ho? Què podríem fer?". De retruc, alimentaràs la teva motivació.
  • Treballa la teva autoestima. Una persona segura no tindrà tanta por de cometre errors.

Això mateix és aplicable al món laboral. Un treballador que sap gestionar les seves emocions, controlar els conflictes... està preparat per assumir riscos, estarà més viu i motivat.

En definitiva, no es tracta d'esquivar els conflictes, de guanyar o perdre. Es tracta d'aprendre.


nen_enfadat

Nova activitat: La gestió de les emocions a les escoles i espais de lleure

L'educació emocional és una assignatura pendent. La seva inclusió al currículum ajuda a millorar els resultats, a millorar el clima de l'aula i, fins i tot... a millorar la salut! (vegeu aquest article del diari La Vanguardia). Es tracta, doncs, que els infants i joves tinguin eines per conèixer per què estan nerviosos, contents o tristos... i, fins i tot, puguin transformar els conflictes. Intel·ligència emocional de la mà de GREC.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


Agenda

Xerrada “Estratègies per a millorar la gestió dels conflictes entre pares i fills” a Banyoles

El 15 de març i el 19 d’abril de 2012 a 2/4 de 10 del vespre a l’escola de Can Puig impartirem la xerrada “Estratègies per a millorar la gestió dels conflictes entre pares i fills”.

Més informació

III Jornades de mediació GREC: "Gènere i conflicte"

El 27 i 28 d'abril se celebraran les III Jornades de mediació de GREC, punt de trobada per als professionals d'aquest àmbit. Aquest any, l'objectiu és introduir la perspectiva de gènere en la pràctica professional i educativa de la Gestió Col·laborativa dels Conflictes. Es vol promoure una reflexió sobre les aportacions que poden fer els professionals en i per al conflicte per a promoure unes relacions igualitàries, respectuoses i no discriminatives entre homes i dones.
Les jornades inclouran dos tallers introductoris sobre les identitats de gènere i la construcció de la idea de parella, i un altre sobre el poder i les relacions de poder. També hi haurà una taula de reflexió amb la presència de quatre especialistes de gènere del món comunitari i educatiu, entre d'altres.

27 i 28 d'abril a la Casa del Mar de Barcelona (divendres tarda i dissabte matí).

Ja podeu fer la pre-inscripció a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la indicant nom i cognoms, professió, correu electrònic i telèfon. En breu, rebreu més informació dels ponents, la programació i les tarifes.

Recorda la jornada de mediació de l'any passat.

 

GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"

 


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | Ctra. de Barcelona 12-14, 3r 6a. 17001 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia