Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 23/03/12


GREC

Butlletí electrònic

23/03/2012


Píndola resolutiva 6: Millorant la comunicació podem evitar conflictes

"Jo no he dit això!", "Que no m'escoltes?", "Però què dius!!" són frases habituals que fem servir tots. La comunicació és motiu de disputes i malentesos. Ningú se'n salva: polítics, futbolistes, parelles... I és que tots -conscientment o no-, comuniquem, igual que tots respirem!

Com millorar, doncs, la nostra comunicació per evitar conflictes?

  • Escull les paraules adequades per no ferir (un llenguatge assertiu). I també tingues en compte el to.
  • Respecta i comprèn les opinions dels altres: tots tenim maneres de pensar diferents; és la nostra actitud davant d'aquestes diferències la que ens ajudarà a resoldre el conflicte o no. Precisament aquesta setmana us recomanàvem l'article de La Vanguardia "S'ha de faltar el respecte a les idees, no a les persones!".
  • No castiguis o donis les culpes al teu interlocutor quan estigueu parlant sobre sentiments, perquè aquests no es poden evitar.
  • Sigues empàtic/a: t'ajudarà a establir llaços. A més a més, et permetrà fer una escolta molt més activa i fer preguntes.
  • Si estàs enmig d'un conflicte, mantén un diàleg franc. Això permetrà a les parts evolucionar i resoldre el conflicte d'una manera saludable.
  • Tingues en compte tant la comunicació verbal com la no verbal: a tu t'ajudarà a comunicar-te millor i, si et fixes en la comunicació no verbal dels altres, coneixeràs millor com se senten durant una conversa.

La comunicació és com anar en bicicleta: pràctica i vindrà tot "rodat"!


jornades

Presentem el programa definitiu de les III Jornades de mediació GREC:

Gènere i Conflicte

27 i 28 d'abril a la Casa del Mar de Barcelona (divendres tarda i dissabte matí).

En aquesta edició volem reflexionar sobre les contribucions que es poden fer des de l’àmbit del conflicte i la convivència per promoure unes relacions igualitàries, respectuoses i no discriminatòries entre homes i dones, nens i nenes. Per això hem preparat dos tallers introductoris sobre la perspectiva de gènere i el poder, una taula de reflexió i un tancament creatiu a través del teatre-dansa. Aquestes jornades s’adrecen a tècnics, agents comunitaris, mediadors i estudiants de mediació, mestres, treballadors socials, educadors socials, entitats proveïdores de serveis igualitaris i entitats del món de la educació.

Consulta el programa

Ja podeu fer la inscripció a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la indicant nom i cognoms, professió, correu electrònic i telèfon.


GREC busca tècnic de projectes

Si estàs interessat en dur a terme projectes de GREC a Cervera i Barcelona, omple aquest formulari, que ens servirà per conèixer millor els candidats.

Oferim un contracte de 37 hores setmanals. També hi ha la possibilitat d'accedir al lloc de treball sent autònom. Moltes gràcies per interessar-te en GREC.

A causa de l'alt nombre de demandes, només contactarem amb aquelles persones que surtin seleccionades.GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"

 


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | Ctra. de Barcelona 12-14, 3r 6a. 17001 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia