Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 07/09/12


GREC

Butlletí electrònic

07/09/2012


Píndola resolutiva 15: Evitar els conflictes... funciona?

L'Alexandra entra sempre a classe fent molt de soroll (es veu que no pot evitar-ho) i la professora, que és una maniàtica de l’ordre i el silenci, la renya cada dia, i, com a conseqüència, s’organitzen sempre 10 minuts d'enrenou.

Darrerament la professora arriba una mica més tard, quan l'Àlex ja és dins de la classe.

Quin és el conflicte?

La postura de la professora és “evitadora”. El que fa és fugir del problema, evitant l’enfrontament:

  • no ha parlat amb la noia, ni ha mirat d’esbrinar per què ha de fer tant de soroll i cridar tant l’atenció
  • no li ha explicat perquè la molesta tant que faci soroll
  • ni ha implicat la resta de la classe de cap manera (de fet, estan patint les repercussions del conflicte).
professoraAmb la decisió d'arribar tard a classe i no coincidir amb l'entrada de l'Alexandra, dóna el problema per desaparegut. La professora percep el conflicte com un problema del que cal fugir, en cap moment s’ha plantejat com és la seva relació amb l'Àlex i de quina manera podria canviar a partir de la gestió d’aquest conflicte. No dóna valor a les relacions entre ella i l'alumna. No vol diàleg ni demana cap informació. Si el tema realment és poc important pot ser una postura correcta (com quan fas veure que no t’has adonat que un ha donat un cop d'ull a l’examen del company), però, si ho és, pot provocar sentiments i reaccions cada cop més negatives, creant nous conflictes derivats.

La professora s’hauria de preguntar quins són els seus objectius quan renya l'Alexandra i si aquests s’acompleixen amb la seva actitud d’ara. Per què està fent el que està fent? S’han de tenir en compte també les implicacions que aquest actitud pot tenir en els altres “participants” en el conflicte: els companys de l'Àlex i els altres professors del centre:

  • Els alumnes són testimonis del retard de la professora, de la seva manca de “tracte” per solucionar el problema, poden pensar que davant d'una actitud ”tossuda” trobaran una “rendició”. Pot ser més difícil la relació amb el conjunt del curs.
  • La resta de professors es poden veure abocats a prendre una postura al respecte (obertament o no).

En resum, abans d'evitar un problema... valorem si així el solucionem o encara el fem més gran.


Gamesercises

Implantem les noves tècniques internacionals de resolució de conflictes basades en els jocs per a infants i joves

Eines pràctiques i innovadores per a docents!


Aquest estiu hem estat a Berkeley per conèixer les noves tendències en resolució de conflictes i introduir-les a Catalunya.

Un dels mètodes que hem treballat amb èxit és "gamesercises": un joc de paraules que combina "joc" (game) i "exercicis" (exercises).

En aquests tallers formatius donem, de manera pràctica i creativa, eines als docents per poder treballar el conflicte a l'aula a través de jocs i activitats específicament preparades amb aquesta finalitat.

Sou formadors, docents...? Voleu programar aquest curs? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


mediatk

 

 

 

Voleu recursos relacionats amb el conflicte i la mediació?

A la Mediatk trobareu un recull de recursos relacionats amb la gestió positiva del conflicte i la mediació dirigit, fonamentalment, a l’àmbit docent (professorat i alumnat). Un espai d’intercanvi d’experiències, inquietuds, informació... obert a tothom.

 

 

GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"

 


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | C/ Garrotxa, 7 - 17006 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia