Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 21/09/12


GREC

Butlletí electrònic

21/09/2012


 

Píndola resolutiva 16: Conflictes. Parlem-ne?

rentar_platsL'Anna i en Jordi viuen en parella, avui tocava rentar els plats a en Jordi i no ho ha fet (no és el primer cop). L'Anna li ho retreu i en Jordi li diu que no ho ha fet perquè no en tenia ganes. Inicien una discussió però al cap d’un moment ella diu “va, deixem-ho estar, discutir amb tu no serveix de res!”.

La postura de l'Anna és acomodatícia. Està evitant un enfrontament i intenta mantenir la bona relació. No vol dialogar. Si el fet que en Jordi renti o no els plats és poc important i l'Anna no li dóna gens de valor, pot ser una actitud força correcta, però no ho és si ella es queda amb un ressentiment que després l’afectarà en la seva relació amb ell i que pot fins i tot “sumar greuges” fins a produir una “explosió” insospitada (sobretot per a en Jordi).

Una bona possibilitat, si és que el tema és important, fóra aparcar la discussió i, en un altre moment, en fred, plantejar el tema de les responsabilitats en les feines de la llar.

S'ha de tenir en compte que tots dos han de ser capaços i han de tenir la possibilitat d'expressar els seus punts de vista, i han de saber escoltar i ser flexibles en les solucions.


collage_tallers

Coneix com treballem a GREC: resolució creativa de problemes

Des de GREC treballem per a la prevenció i resolució de conflictes amb tècniques alternatives (es tracta d'una metodologia anomenada GAC). És a dir, oferim nocions teòriques però, sobretot, fem activitats pràctiques per assimilar millor aquests coneixements: dansa, pintura, música, jocs... Es tracta d'un treball profund en grup que ajuda a les persones involucrades a trobar els seus propis mecanismes.

Oferim formació, suport, ajuda tècnica.

Voleu conèixer de primera mà com treballem? Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la i vindrem a veure-us.

Teniu ganes de posar-nos a treballar? Doncs doneu un cop d'ull a les promocions que tenim activades. A més a més, fem tots els tràmits necessaris perquè la formació sigui reconeguda oficialment


Ser dona pot ser un avantatge competitiu?

"El que l'economia necessita ara és un conjunt completament diferent d'habilitats: es necessita intel·ligència, es necessita capacitat de seure quiet i concentrar-se, de comunicar obertament per ser capaç d'escoltar la gent, i operar en un entorn de treball molt més fluït del que solia ser. Aquestes són les coses que les dones fan extremadament bé."

Hanna Rosin

Us recomanem la lectura d'aquest document titulat We the women: Why conflict mediation is not just a job for men (Nosaltres les dones: Per què la mediació de conflictes no és només un treball per a homes). El document ofereix un conjunt de raons del per què hi ha impediments perquè la dona participi (família, cultura, seguretat, identitat de gènere) i suggereix una sèrie d'opcions pràctiques per contrarestar la discriminació i la inèrcia (classes de modelatge de rols, tutories, quotes i pràctiques de discriminació positiva durant un temps limitat).

I és que a GREC hi creiem molt en aquesta filosofia. Així és com treballem en projectes com Dones amb empenta i Pensadores per la pau. El paper de la dona comença a tenir un valor molt més enllà de l'espai privat, en l'àrea pública i laboral.

 

GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"

 


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | C/ Garrotxa, 7 - 17006 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia