Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 21/02/13


GREC

Butlletí electrònic

21/02/2012


Píndola resolutiva 25: Destí felicitat

boardwalk-paseo-entablado-1_21270510Llegíem fa uns dies aquest article sobre la felicitat d'Albert Figueras, on defensa idees com "l'esforç de sortir a córrer l'has de fer tu, i amb la felicitat i el benestar és el mateix" i "La felicitat es contagia". Però no hi ha cap fórmula per ser feliç, no és res que es pugui comprar ni vendre. És una feina que ha de fer cadascú. Una feina de com et relaciones amb l'entorn, amb el món i amb tu mateix.

Les circumstàncies són les que són i no les podem canviar, el que sí que podem fer és gestionar-les d'una o altra manera. Tenim unes “maneres” de relacionar-nos amb el que ens envolta i de posicionar-nos davant dels conflictes i les dificultats amb què ens trobem. Funcionem segons uns “esquemes apresos” que repetim sense adonar-nos-en.

Amb quins esquemes funciones?
Estàs sempre en peu de guerra?
T’adaptes a tot?
Procures tenir els teus propis espais?
Et poses per davant de qualsevol situació?
Cedeixes perquè no es trenqui l’harmonia?
Defenses els teus “drets” tenint en compte els dels altres?

Dels nostres esquemes depèn també la manera com ens enfrontem als conflictes i com els gestionem.

Constantment posem de manifest les nostres pautes i maneres de conviure i aquestes són les que estem difonent i ensenyant als que estan al nostre voltant, principalment als més petits.


mediacion_policial_manual

Participa en el sorteig de dos exemplars del llibre Mediación policial

El manual para el cambio en la gestión de conflictos

La companya de GREC Elena Cobler coescriu aquest llibre, en què es tracta el canvi de filosofia de la Policia per adaptar-se als nous temps de moviments socials, crisi, canvis continus i demandes d'una nova ciutadania diversa, activa i exigent. Ha de treballar per oferir seguretat i benestar, amb la complicitat d'aquests mateixos ciutadans que demanen, que reclamen als seus governants seus drets de manera participativa. Quan parlem de mediació policial parlem d'un canal de comunicació, d'un pont entre els ciutadans -amb els seus conflictes, les seves emocions i les seves respostes apreses fins ara per resoldre'ls- i la policia, els professionals de la convivència. Aquesta eina, la Mediació Policial, també suposa un canvi de paradigma per a l'organització policial per passar d'una policia reactiva a una policia proactiva i de proximitat.

Creieu que la pràctica de la mediació policial per part dels agents aporta beneficis a l'organització policial? I a la ciutadania? Quins serien aquests beneficis? Si vols guanyar un dels dos exemplars que sortegem, clica aquest enllaç i deixa el teu comentari sota l'article. Tens temps fins al 20 de març.

Per anar fent boca, pots llegir un extracte del llibre Mediación Policial.


xerrada-grecPensem i riem, amb una xerrada per a pares i fills

La comunicació entre pares i fills és molt important. Per això l'AMPA del Gegant del Rec, de Salt, va organitzar una xerrada sobre com evitar i resoldre possibles conflictes familiars.

Un taller que va acabar sent molt juganer, ja que vam comptar amb l'assistència de la mainada.

Reflexions interessants i rialles. Hi ha res millor?


Fes-te soci de GREC!

Per 40 euros l'any fas realitat tots aquests projectes. Són menys de 4 euros al mes.

Menys que una entrada de cinema.

Menys que dos paquets de tabac.

Menys que dos esmorzars en un bar.

Més informació sobre com ser soci de GREC


GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

 

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | Ctra. de Barcelona 12-14, 3r 6a. 17001 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia