Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 22/03/13


GREC

Butlletí electrònic

22/03/2013


Píndola resolutiva 27: Resiliència en el dia a dia

La resiliència és un concepte provinent de la física que fa referència a RESISTIR i REFER-SE.

Ser resilent és tenir la capacitat de resistir i refer-se davant les adversitats de la vida, i també davant les pròpies dificultats internes que impedeixen moltes vegades obrir-se al món amb confiança.

La resiliència implica una transformació de l'individu per ser algú amb més recursos personals de qui s'era abans dels fets o situacions adverses.

Comprendre i acceptar que les persones, quan travessen certs "factors de risc", si es donen les condicions anomenades "factors de protecció", poden emergir i sortir enfortides d'aquests comportant-se llavors de manera resilent, ens pot permetre pensar i acceptar, creure, que és possible transformar-se i transformar la realitat.

L'òptica de la resiliència consisteix fonamentalment en enfocar la mirada en els recursos més que en les dificultats. "Ser resilent és rescindir un contracte amb l'adversitat".


jornades

III Jornades de mediació GREC:

Gènere i Conflicte

19 i 20 d'abril a la Casa del Mar de Barcelona (divendres tarda de 17 a 20,30h i dissabte de 10 a 14h.)

Consulta el programa 

Divendres 19 d’abril de 2013
17h           Arribada i benvinguda
17.15h    Presentació de les Jornades
17.30h     Tallers simultanis: Introducció a la perspectiva de gènere (a escollir un dels dos tallers):

1. I tu, què hi tens a dir? Associació Enruta't. Laura Poch i Bàrbara Rabinad
2. Comprensions de poder i apoderament. Escola de Cultura de Pau. Míriam Acebillo

Dissabte 20 d’abril de 2013
10h     Taula de reflexió: Igualtat de gènere i intervenció en i per al conflicte

De quina manera, des de la pràctica professional i personal, podem contribuir a la igualtat de gènere i a unes relacions respectuoses i no discriminatòries? Com podem superar la dicotomia sexista de gènere que promou una desigualtat pel fet de ser home o dona? Què passa quan en un problema advertim que la dinàmica relacional no ofereix una igualtat en la capacitat de decidir i fer-se valer?
Ponents:
-    Elena Cobler: Guàrdia Urbana. Mediadora. Servei d’Atenció a la Víctima de violència.
-    Rosa Guitart: Mestra i Psicòloga. Recerca en Gènere i Educació. Universitat de Vic.
-    Pau Zabala: Sociòleg. Especialista i formador en l’àmbit de la perspectiva de gènere.
-    Isolda Fortuny: Advocada. Mediadora en l’àmbit comunitari i familiar. Membre de l’associació de Dones Juristes de Barcelona.

12-12.30h Descans
12.30h    Taller de teatre-dansa: Conflicte de gènere - El que explica el nostre cos. Antonella D’Ascenzi
Important: S’ha de portar roba còmode

Més informació i inscripcions


Viatge de fi de curs, o curs de resolució de conflictes?

 

bandeirantes-carretera_2531055Hi ha històries que fa il·lusió compartir. I és que no passa cada dia que uns estudiants declinin fer el viatge de final de curs i optin per fer sessions sobre resolució de conflictes.

Això és el que hem viscut a l'IES Ferran Tallada de Barcelona, on professionals de GREC han impartit el curs Eines per a la millora de la convivència en els diferents àmbits laborals amb 48 estudiants dels Graus superiors d'Animació Sociocultural i Turisme i d'Integració Social.

"Aquesta iniciativa surt a partir d'una tutoria en la qual es plantejava fer el viatge d'estudis; després de veure que els pocs que treballaven no podien deixar la feina, va sortir com a alternativa fer aquest curs, ja que els semblava que els seria útil. I perquè els sortís més a compte ho han fet amb els alumnes de 1r d'integració social TIS. El resultat ha estat molt bo" - ens expliquen des del centre.

Durant les 30 hores de formació els alumnes han aprofundit i treballat diferents eines i capacitats que els permetran desenvolupar-se amb èxit en els diferents àmbits laborals.

Totes les sessions s'han dissenyat amb una part pràctica i teòrica, les quals, juntament amb les activitats i dinàmiques, han afavorit la reflexió, la participació i les aportacions enriquidores dels alumnes.

 

GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

 

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | Ctra. de Barcelona 12-14, 3r 6a. 17001 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia