Imprimeix
PDF

Grec: 10 anys d'història

GREC - Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes.

Treballa en la millora de la convivència i en la prevenció i la resolució de conflictes.
Ens basem en la Gestió Alternativa de Conflictes (GAC) que, a més d'ajudar a encarar el conflicte positivament, desenvolupa una cultura preventiva davant dels problemes que apareixen en les nostres relacions personals i comunitàries.

A qui ens dirigim?
Ens dirigim a ajuntaments, diputacions, consells comarcals, departaments de la Generalitat, Universitats, centres escolars, entitats socials, entitats financeres, empreses públiques i privades... famílies, comunitats de veïns... tots ells són actualment clients nostres. En general qualsevol organització pot ser susceptible dels nostres serveis, sigui del sector que sigui, ja que en totes i cada una d’elles treballen persones, amb les seves responsabilitats i dificultats afegides, ja sigui pel lloc que ocupa, o per les relacions que manté amb clients, proveïdors...etc.


Què fem:
- Analitzem, tractem els conflictes i ajudem a gestionar-los.

- Elaborem propostes de resolució escoltant a tothom i tenint en compte totes les opinions, buscant punts en comú. / Ajudem a les parts a trobar, per elles mateixes, les propostes de solució més favorables per a tots.
- Impulsem la participació ciutadana.
- Promovem valors com la pau, la solidaritat, el civisme i la convivència.
- Fomentem la defensa dels drets humans i la igualtat de gènere.
- Treballem per millorar la vida d’infants, joves, dones, gent gran i de persones en risc d'exclusió social.


Un cop una empresa o organització detecta un conflicte, què hauria de fer?

La proposta de GREC és:

1. No deixar-ho passar pensant que se solucionarà sol, perquè el problema tornarà a aparèixer tard o d’hora, si no se soluciona d’arrel. És millor prevenir que curar i, si s’agafa a temps, es poden estalviar situacions delicades.

2. Demanar ajuda: buscar un professional extern especialitzat com nosaltres, que pugi intervenir de forma més objectiva. Això ens ajudarà a prendre consciència del problema i aprendrem noves eines per a gestionar-lo.

3. La intervenció de GREC s’inicia amb una sessió d’estudi del cas per determinar què es necessita: un assessorament, una formació... Sempre desenvolupem solucions a mida, flexibles i personalitzades.

4. És el moment de començar l’acció! GREC sempre opta per mètodes totalment vivencial, que convidin a la reflexió.

5. D’aquesta experiència se n’extreuen unes conclusions, les quals són la base per a poder desbloquejar qualsevol situació de conflicte.

6. Un cop finalitzada la fase d’acció, s’inicia una etapa final d’avaluació i seguiment personalitzat per tal de valorar conjuntament si fa falta fer res més o si ja s’ha arribat a un acord harmònic o a una millora de la situació inicial.

 

Quin tipus de conflictes abordem?

De tot tipus. Alguns exemples: problemes de comunicació amb els veïns o a casa, dificultats per assumir un nou rol o per treballar en equip...

 

I els resultats?

Són positius. A nivell de feina, es potencia la responsabilitat, la proactivitat individual, i les solucions creatives. Milloren les relacions interpersonals, l’ambient de feina, hi ha més eficàcia, més bona atenció al client, més productivitat i, per tant, més beneficis econòmics per a l’organització. Si l’empresa o organització dóna excel·lència en el servei, els clients o usuaris, no només els fidelitzen, si no que en vénen de nous. I en aquests temps en els que estem és el que ens interessa.

I a nivell personal en sortim reforçats, amb els objectius i idees més enfocats i clars per aconseguir tot allò que ens proposem, millorant la relació amb el nostre entorn.


Temps de crisi? Temps d'oportunitats, de solucions

1. Parlem i escoltem-nos.

2. Respectem les opinions dels altres.

3. Tinguem una actitud positiva i favorable amb els altres.

4. Participem activament.

5. Busquem punts que ens uneixin.

6. Treballem per a la bona entesa.

7. Convivim en pau.

8. Cooperem.

9. Els ciutadans som els protagonistes de la solució.

10. La solució necessita CREATIVITATAdaptem i personalitzem els nostres serveis a cada cas (assessoria, consultoria i mediació; projectes de recerca i d'innovació; activitats i recursos educatius).
Comptem amb una xarxa interdisciplinar de socis i col•laboradors amb presència arreu de Catalunya per oferir una resposta pròxima i ràpida.
C/ Garrotxa, 7 - 17006 Girona. Tel. 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la