Imprimeix
PDF
febr.
20

Sorteig de dos exemplars del llibre 'Mediación policial'

mediacion_policial_manual

Creieu que la pràctica de la mediació policial per part dels agents aporta beneficis a l'organització policial? I a la ciutadania? Quins serien aquests beneficis? Deixa un comentari a sota d'aquesta notícia i participa en el sorteig de dos exemplars; tens temps fins al 20 de març.

La companya de GREC Elena Cobler coescriu aquest llibre, en què es tracta el canvi de filosofia de la Policia per adaptar-se als nous temps de moviments socials, crisi, canvis continus i demandes d'una nova ciutadania diversa, activa i exigent. Ha de treballar per oferir seguretat i benestar, amb la complicitat d'aquests mateixos ciutadans que demanen, que reclamen als seus governants seus drets de manera participativa. Quan parlem de mediació policial parlem d'un canal de comunicació, d'un pont entre els ciutadans -amb els seus conflictes, les seves emocions i les seves respostes apreses fins ara per resoldre'ls- i la policia, els professionals de la convivència. Aquesta eina, la Mediació Policial, també suposa un canvi de paradigma per a l'organització policial per passar d'una policia reactiva a una policia proactiva i de proximitat.

Per anar fent boca, pots llegir un extracte del llibre Mediación Policial.Comparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP

Comentaris  

 
#19 Oscar 19-03-2013 08:36
Les institucions i els serveis que van adreçats als ciutadans, estan per oferir de la millor manera possible els seus recursos a la població. Les necessitats de la ciutadania van evolucionant així com les metodologies i/o tècniques d'intervenció a utilitzar. Felicitar, encoratjar i desitjar que el cos policial incorpori la mediació, com la base de la seva intervenció en els diferents conflictes que es troba en el dia a dia de la seva feina. Segur que si utilitzen i atorguen al diàleg mediador, el gran valor i força transformadora que té, veuran com poc a poc s'anirà abandonant l'acció més repressora, reactiva o sancionadora basada en l'ús o control de la força. És més eficient, efectiu, i funcionalment positiu.
Citar
 
 
#18 Alba Grau 01-03-2013 11:21
La policia ha de compendre que la seva feina no és solamentevitar que els conflictes derivin a situacions caòtiques, si no també la prevenció.
És per això que considero que la mediació al cos policial és bàsica en una societat civilitzada i moderna.
Citar
 
 
#17 Silvia Pizarro 27-02-2013 22:51
A les policies locals, vivim dia a dia els canvis que s'estan produint en les relacions interpersonals. Els ciutadans requereixen la presència policial, per resoldre desavinences en les relacions personals (conflictes veinals, a les escoles, entre joves, divorcis, etc.)i conseqüentment la policia local ha d'adaptar-se a les noves necessitats.
El municipi que vetlli per una policia de proximitat i preventiva, amb professionals al front dotats de coneixements relacionats amb la Conflictologia, amb eines que ens aporten els Mètodes Alterns de Resolucions de Conflictes i Intel·ligència Emocional,col·l aborarà en el creixement d'una població rica, culta, cívica, on la resolució de conflictes no es faci desde la força i la repressió, sinó desde la pau.
Citar
 
 
#16 Manel Sales 27-02-2013 15:02
En aquests temps tan convulsos, en que els diversos cossos policials,(els d'aquí i els d'allà), han mostrat més sovint del desitjable el seu semblant menys amable, allunyant-se així de les veritables necessitats ciutadanes, sembla per fi que algú ha pensat que ha arribat l'hora de tenir una mica de "SENY" i de fer un atansament real vers la ciutadania i la seva dura realitat. Esperem però que no sigui només una eina propagandística i de proselitisme dels que ocupen el poder i que realment existeixi la voluntat política d'inserir en les forces de seguretat aquest canvi de paradigma per així poder assolir una millor convivència i en conseqüència un desenvolupamnet més prosper de la nostra societat, a la que "TOTS" tenim dret a pertànyer-hi.
Citar
 
 
#15 Roser 25-02-2013 23:59
Es important i positiu que el cos policial tingui coneixements sobre mediació,tant per poder ajudar als professionals que s'hi dediquen com per saber actuar d'una forma pacífica a possibles conflictes que puguin trobar.Potser així no haurem de sentir notícies com les de l'última manifestació on ha estat ferit un nen de 13 anys per un cop de porra a Tarragona, o el cas de l'Ester Quintana que va perdre un ull el passat 14 de novembre a Barcelona. Tant de bo totes aquestes accions es poguessin evitar, sobretot quan ve d'un cos que ha de vetllar per la seguretat de tots.
Citar
 
 
#14 maria jose 25-02-2013 15:29
Estem entrant en una cultura on cada cop més, la comunicació és digital i volen acosneguir-ho tot de manera immediata i sense esforç, això ha provocat que les persones no valorin el diàleg i per tant, hem de buscar vies per promoure l'avinentesa entre les part, sense haver d'arribar a les denuncies i els processos judicials, perquè el que alguns cosos de seguretat abans feien d'una manera més informal, ara cada cop més s'ha de posar a l'ordre del dia.
Citar
 
 
#13 Sònia Ramon 25-02-2013 11:07
En la societat que vivim on cada vegada només preval el propi benestar, ja va sent hora que intentem mirar que passa a altres persones i com es senten. Potser així farem un pas endavant i actuarem per equilibrar les necessitats. Per tant, la mediació és un bona eina per aixó i més!
Citar
 
 
#12 MÒNICA 24-02-2013 21:18
Ja era hora que el cos policial es posi les piles i entre tots intentem fer que ciutadans-nes i policia puguem col.laborar i solucionar conflictes que a vegades per si sols no son tant complicats com acaben sent per falta de comunicació i de que el ciutadà-na no confia el suficient en el nostre cos policia. Es una bona eina d'apropament.
Citar
 
 
#11 Ma Teresa Anyé 24-02-2013 20:44
L'aposta per aquest model de servei serà la prova d'un organisme evolucionat i millorat. La direcció política haurà entés finalment que convé prevenir en la conflictivitat veïnal i també haurà trobat una fòrmula civilitzada, econòmica i cívica de resoldre les dificultats que es plantegen en la convivència.
Citar
 
 
#10 Manuela 24-02-2013 18:01
La mediación en si es un beneficio para todos, la policia y los ciudadanos, aprender los unos de los otros, una reflexión muy antigua que se pone de moda.
Citar