Imprimeix
PDF
març
15

Una vintena de docents participen al taller d'aprenentatge cooperatiu a la Institució Montserrat

IMontserratDivuit mestres i professors/es de primària han participat al taller sobre aprenentatge cooperatiu realitzat a la Institució Montserrat de la mà de GREC.
S'ha plantejat el tema de l'aprenentatge cooperatiu com una manera fonamental de treballar per a la inclusió de tots els nens i nenes, nois i noies a les mateixes aules.
La Institució Montserrat és un centre educatiu situat a Sants, darrere de les cotxeres. És una escola singular, amb una personalitat molt marcada. Està organitzada com si fos un poble, al voltant d'una plaça central. L'ambient que s'hi respira és participatiu i obert, cosa que es veu a l'hora de plegar, quan el pati és ple de criatures i d'adults (pares, mares, monitors/es i mestres).
Fa anys que aquesta escola s'ha proposat aconseguir la inclusió i l'educació integral de tots els i les seves alumnes.
"El curs/taller ha estat breu, només tres sessions, però ha permès renovar les ganes, refrescar les idees i confirmar-nos que estem en el bon camí",
han dit els professors participants en la valoració de l'activitat. Llàstima que no hagi estat més llarg (un parell de sessions més haguessin anat molt bé) per permetre compartir més experiències i treballar sobre aplicacions concretes a l'aula!
L'aprenentatge cooperatiu és una de les formes d'organitzar l'aprenentatge i el treball a l'aula que permet d'una manera més clara la inclusió de totes les criatures, amb totes les seves característiques i capacitats, des d'aquells que denominem "amb necessitats especials" fins als que tenen "possibilitats per damunt de la mitja" . La Institució Montserrat tracta de donar resposta a tots ells i ajudar-los a desenvolupar totes les seves possibilitats.
Des de GREC compartim el seu interès i els felicitem per la seva feina i la il·lusió que hi posen dia a dia.


Comparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP