Imprimeix
PDF

Butlletí GREC 27/04/12

GREC

Butlletí electrònic

27/04/2012


Píndola resolutiva 8: Els conflictes… al món 2.0

 

En els darrers butlletins hem tractat diferents aspectes de les relacions humanes i els conflictes. Avui volem centrar-nos en els conflictes que es produeixen a internet, en l’anomenada comunicació digital, online o 2.0, i que incorpora la idea d’interacció, d’intercanvi, de feedback. Això ens remet a la idea d’escolta activa que comentàvem fa uns dies.

Com s’origina un conflicte a internet?

Passem d'un moment de bones relacions a la desconfiança, la interpretació negativa i la crítica que es va accentuant més i més, cosa que pot desencadenar un conflicte -a més a més, al ser una comunicació no presencial encara és més fàcil interpretar malament els missatges-. Molts conflictes es poden evitar abans i si, malgrat tot, esclaten, és bo tenir un pla de crisi per abordar-los i així evitar mals majors. Per posar fil a l’agulla i solucionar el conflicte haurem d’actuar i, per exemple, demanar disculpes si ens hem equivocat. El que volem aconseguir és que, de mica en mica, tot torni a la normalitat però, també, aprendre dels errors, és a dir, canviar allò que hem fet malament.

Alguns consells, molts d’ells aplicables a la vida ‘real’:

 • Sentit comú: no fem a la xarxa el que no faríem a la vida real.
 • Transparència i claredat: “s’enxampa abans a un mentider que a un coix”, diu la dita.
 • Les xarxes socials (Facebook, Twitter...) es basen en l’intercanvi. Per tant, no fem un monòleg, sinó que busquem el diàleg amb els nostres seguidors i amics. Contestem, preguntem, estiguem atents del que ens diuen...
 • Para atenció a allò que consideren "conflicte" els mitjans de comunicació: en una societat on ven molt el sensacionalisme, a vegades ens fem ressò d'un conflicte quan encara no existeix. La bola creix i acaba esclatant aquest conflicte molt més ampli del que hagués pogut ser. És important ser crítics i tenir perspectiva.
Els ingredients per solucionar conflictes, tant en la vida real com digital, és tenir la ment oberta i bona predisposició!

Esperit anticrisi: suport a entitats i empreses

És cert que dels moments difícils en surten oportunitats però, a vegades, necessitem que ens ajudin a veure-les. Canviar actituds, ampliar perspectives, millorar relacions... són reptes amb els que, ara més que mai, tots ens enfrontem.

Us oferim:

Formació:

 • Per conèixer i aprofitar millor les vostres possibilitats.
 • Per treballar millor en equip.
 • Per optimitzar el temps i l’esforç.
 • Per gestionar millor els conflictes que se us presenten.
 • Per sentir-vos més satisfets de vosaltres mateixos i de la vostra feina.

A la vostra mateixa empresa: Anem a les empreses, de manera que no hi ha necessitat de que les persones es desplacin , poden participar els equips sencers i es poden afrontar problemàtiques concretes i mirar de transformar-les.

A demanda: Podem adaptar la nostra proposta a cada empresa/equip/grup , de manera que vagi més dirigida a les necessitats concretes.

Assessorament en la gestió de conflictes que se us puguin presentar.

 • Mediació.
 • Facilitació de la negociació.

Més informació: llegeix el tríptic i envia'ns un Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .


blog

 

 

Nou bloc del projecte "Tots som nosaltres"

La Fundació Guné i GREC, amb el suport d'"Obra social" La Caixa, treballem amb el projecte "Tots som nosaltres" per treballar la interculturalitat entre els joves de centres de secundària.

Seguiu el dia a dia del projecte al següent bloc: Tots som nosaltres.

+ info.

 

 

Dissabtes 12 i 19 de maig. Inscripcions obertes!

rai

RAI i GREC organitzen un curs en metodologies participatives.

L'objectiu és adquirir recursos i eines per a gestionar la participació en diferents contextos de processos grupals (grups de que formem part, tallers, processos de presa de decisions...) des de la base ideològica de l'educació popular. Aquests recursos ens ajudaran a millorar la horitzontalitat i la gestió de conflictes a les entitats, col·lectius o grups en els que participem. Dirigit a tota persona interessada en la construcció col·lectiva, en la organització social de base, en processos educatius participatius... (educadors/es, estudiants de pedagogia, d’educació social, membres d’entitats, associacions, col·lectius...).

Més informació.

Dates: 12 i 19 de maig, de 10 a 14 i de 16 a 18 hores.

Lloc: Centre Cívic de Palau (C/ Saragossa, 27, Girona).

Preu: 80 euros. Socis de GREC 40% de descompte (presentant l'acreditació).

Inscripcions: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

GREC Resolució de conflictes entén que en el moment d'omplir els formularis que figuren en el lloc, l'usuari es considera suficientment informat de les finalitats de la recollida de les seves dades personals i de les finalitats del tractament que se'n derivarà. L'usuari autoritza amb aquest acte a GREC Resolució de conflictes a tractar les dades per a les finalitats expressades en cada cas i, per tant, l'autoritza a incorporar aquestes dades als seus fitxers o tractaments d'acord amb el que s'estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPDP). L'usuari que facilita dades de caràcter personal a GREC resolució de conflictes podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, d'acord amb el que estableix la LOPDP, tot adreçant-se de qualsevol forma o per qualsevol mitjà a aquesta entitat.

Si has rebut aquest e-mail per error o desitges donar-te de baixa respon aquest e-mail amb l'assumpte "ESBORREU-ME DE LA LLISTA"

 


butlletins

Consulta tots els butlletins
Vols rebre'l al teu email?

GREC

Vols ser de GREC?
Avantatges de ser GREC

Bloc

Vols conèixer el bloc de GREC?

Facebook

Segueix-nos a facebook!

Twitter

Segueix-nos a twitter!


© 2011 Grecxarxa | Ctra. de Barcelona 12-14, 3r 6a. 17001 Girona | Tel.: 972 200 545 | A/e.: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Vull rebre'l a la bústia