Imprimeix
PDF
nov.
30

Sarrià de Ter: caminant per la igualtat

grafic_sarria L'Ajuntament de Sarrià de Ter i GREC fa anys que treballen junts per aconseguir una major igualtat al municipi. L'any 2009 es va fer un estudi de la participació de les dones i aquest 2012 s'ha repetit per veure'n la seva evolució i extreure'n noves propostes.
Per fer-lo s'han enquestat 140 persones de les diferents zones del municipi -tenint en compte la proporció de veïns- i 13 entitats i serveis de Sarrià de Ter.
Algunes de les conclusions que se'n desprenen són les següents:
  • Ha augmentat la participació a les activitats del municipi per part de les dones: el 2009 era d'un 17%, i el 2012 d'un 56%. Ha estat gràcies a la diversitat de propostes que han fet entitats i serveis del municipi, i a una major difusió d'aquestes.
  • La Biblioteca Municipal és molt nova, i ha dinamitzat moltes noves activitats. Les dones hi han participat activament.
  • Les dones tenen un paper rellevant a gran part de les entitats del municipi.
  • L'estudi també ha volgut dibuixar les rutines i el dia a dia de les dones. En aquesta segona edició, veiem una ampliació en l'oci femení cap a noves activitats culturals i esportives. Malgrat tot, aquesta realitat no és copsada igualment pels homes.
  • Tant les dones, com les entitats i serveis enquestats, són conscients que Sarrià de Ter no té un centre de dia o residència per a gent gran. És una preocupació conjunta perquè les dones tenen una esperança de vida més llarga i s'evidencia la necessitat de donar cobertura a dones grans soles.

Notícies relacionades: El pla de polítiques de dones Sarrià de TerComparteix aixó a les teves xarxes socials
Del.icio.us! Google! Live! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP